Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Γλυκό λεμόνι


- 2 κιλά λεμόνια χοντρόφλουδα
- 2 κιλά ζάχαρη
- 5 κούπες νερό
- 1/2 κούπα γλυκόζη
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Πώς το κάνουμε:

Ξύνουμε ελαφρά τα λεμόνια στον τρίφτη για να αφαιρέσουμε το κίτρινο μέρος του φλοιού. Μόλις το πράξουμε, κόβουμε ένα μικρό «καπάκι» από πάνω κι ένα από κάτω. Χαράσσουμε τη φλούδα σε 4-6 φέτες (ανάλογα με το μέγεθος των λεμονιών) και τις αφαιρούμε προσεκτικά. Τις τυλίγουμε σε μικρά ρολά και, με τη βοήθεια μιας χοντρής βελόνας, τις περνάμε σε βαμβακερή κλωστή σαν...

Περισσότερα στο tempo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου