Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Κέικ με σοκολάτα, ουίσκι και στιγμιαίο καφέ


- 250 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
- 300 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. ζεστό νερό
- 100 γρ. ουίσκι
- 1 κ.γ. στιγμιαίος καφές σε σκόνη
- 200 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 20 γρ. κακάο
- 2 αυγά μεσαία, χτυπημένα ελαφρώς

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, τη ζάχαρη, το ζεστό νερό, το ουίσκι και τον καφέ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με κουτάλα μέχρι να λιώσουν καλά και να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη φαρίνα μαζί με το κακάο και...



Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου